Site icon Nazjedenie.sk

Hovädzí perkelt zapečený v zemiakovej kaši

Potrebujeme:

1 kg zemiakov,
300 g zadného hovädzieho mäsa,
50 g zelenej papriky,
50 g rajčiakov,
3 lyžičky masla,
3 lyžice oleja,
2 cibule,
2 dl mlieka,
mletá červená paprika,
soľ,
cesnak,
vývar alebo voda.

Postup:

Nadrobno pokrájanú cibuľu si opražíme na horúcom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, na kocky pokrájané mäso, štipku soli, korenie, rozpučený cesnak, zalejeme mäsovým vývarom, poprípade vodou a necháme dusiť, kým mäso nezmäkne. Pred dodusením pridáme na kolieska nakrájanú papriku, rajčiaky a dodusíme. Kým sa nám perkelt podusí, pripravíme si zemiakovú kašu a polovicu z nej dáme do vymasteného pekáča. Na takto pripravenú kašu poukladáme perkelt, zakryjeme ho druhou polovicou kaše a zapečieme v rúre. Tento chutný perkelt môžeme podávať s kyslou kapustou alebo s rôznymi šalátmi.

Exit mobile version