Potrebujeme:
125 g masla, 12 väčších čerstvých húb, 2 strúčiky cesnaku, 2 mladé cibuľky, soľ, mleté čierne korenie, maslo na potretie zapekacej misy, petržlenová vňať, majorán (čerstvý alebo sušený), trochu citrónovej šťavy
postup:
Najprv z húb odstránime a nadrobno nakrájame hlúbiky. Klobúky z vnútornej strany trochu osolíme, okoreníme a vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy. Zmäknuté maslo vymiešame do penista, pridáme aj nakrájané hlúbiky, rozpučené strúčiky cesnaku, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, majorán, citrónovú šťavu a štipku soli. Dôkladne premiešame aby maslo získalo krémovú konzistenciu. Hubové klobúky naplníme bylinkovým maslom a povrch vyhladíme nožom. Zapekaciu misu prikryjeme alobal, vložíme do stredne vyhriatej rúry a zapekáme asi 30 minút. Podávať môžeme s pečenými zemiakmi.
Ilustračné foto: pixabay.com