Nazjedenie.sk

Karfiolová polievka s hráškom a mrkvou

Výborná, chutná a rýchla. Karfiolová polievka je ideálna, ak potrebujete zahriať svoj organizmus. Kombinácia karfiolu, mrkvy, zemiakov a hrášku si určite získa vašu pozornosť. Okrem toho, dodá telu potrebné vitamíny. Trošku menej soli a čierneho korenia a máte výbornú polievku pre deti. Ak sa vám zdá príliš riedka, karfiolová polievka je výborná aj s cestovinou.

Karfiol je zelenina, ktorá je výborná na akýkoľvek spôsob. Stačí si len vybrať, ktorý spôsob vám chutí najviac. Karfiolová polievka je v tomto období to naj, ako môžete svojmu telu príjemne ulahodiť.

Na karfiolovú polievku budeme potrebovať:

Ako na to:

Ľahká karfiolová polievka vám v kuchyni nezaberie veľa času. Do 30 minút môžete mať na stole veľmi chutnú zeleninovú polievku. Najprv si umyjeme a očistíme karfiol, mrkvu a zemiaky a nakrájame približne na rovnako veľké kúsky. Pripravíme si hrniec, v ktorom necháme rozpustiť maslo a sprudka opražíme mrkvu, neskôr pridáme karfiol a zemiaky. Všetko dobre ochutíme soľou a mletým čiernym korením a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom. Po chvíľke varenia pridáme do polievky hrášok a všetko spolu dobre varíme, až kým zelenina pekne nezmäkne. Na záver pridáme do polievky hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Ľahká polievka je hotová, dobrú chuť. 

Páčili sa vám tento recept na karfiolovú polievku? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám lahodná karfiolová polievka s hráškom chutila 😉  Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version