Máte aj vy už po krk mäsa? Ak nie ste každodenným vyznávačom mäsových jedál, máme pre vás výborný TIP. Pripravte si spolu s nami chutné karfiolové fašírky, ktoré výborne chutia a zasýtia rovnako dobre, ako tie pravé fašírky.
Na karfiolové fašírky budeme potrebovať:
- 1 karfiol
- 100 g taveného syra
- 100 g strúhaného syra (eidam, gouda, alebo čedar)
- 1 Pl hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
- hladkú múku, vajce a strúhanku na obaľovanie
Ako na to:
Karfiol si najprv umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Tieto “stromčeky” následne uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarené kúsky karfiolu nasekáme na kašu a s kvapkou vody, v ktorej sa karfiol varil popučíme na husté pyré. Karfiolové pyré si dáme do misky, do ktorej pridáme tavený a nastrúhaný tvrdý syr. Okoreníme, jemne osolíme a všetko spolu dobre premiešame. Primiešame polievkovú lyžicu hladkej múky a znova dôkladne premiešame.
Z karfiolovo-syrovej zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré následne obalíme v múke, vyšľahanom vajíčku a v strúhanke. Po obalení ich dlaňami jemne sploštíme. Karfiolové fašírky vyprážame do zlatova z oboch strán, alebo ich môžeme piecť v rúre pri 180°C. Hotové karfiolové fašírky podávame so zemiakovou kašou alebo uvarenými zemiakmi na cibuľke s paprikou. Taktiež si k nim môžete pripraviť domáci dresing napríklad z kyslej smotany a cesnaku. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám karfiolové fašírky chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.