Site icon Nazjedenie.sk

Krémová zeleninová polievka s viedenskou cibuľkou

Potrebujeme:

4 mrkvy,
2 petržleny,
2 cibule,
0,5 l vývaru alebo zeleninového bujónu rozpusteného vo vode,
150 ml smotany na varenie,
1 PL masla,
olej,
karí korenie,
soľ,
mleté čierne korenie.

Postup:

Jednu cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme nakrájané mrkvy a petržleny a restujeme. Zalejeme časťou vývaru tak, aby mrkvy boli celé zaliate. Dochutíme soľou, karí a čiernym korením. Dusíme, kým nie je mrkva mäkká. Dolejeme zvyšným vývarom a rozmixujeme do hladka. Prilejeme smotanu, pridáme maslo a prevaríme. Polievka je o chvíľku hotová. Podávame s chrumkavou cibuľkou, prípadne aj s lyžicou kyslej smotany.

Viedenská cibuľka: Cibuľu nakrájame na kolieska hrubé asi 3 mm a rozdelíme ich na prstence. Do múky pridáme trošku soli a obalíme v nej cibuľku. Múku ľahko oklepeme, cibuľu vložíme do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista. Podávame k jedlu čo najskôr, pretože po čase prestane chrumkať.

Foto: pixabay.com

Exit mobile version