Site icon Nazjedenie.sk

Medovníky

Potrebujeme:
500g hladkej múky, 190g medu, 150g cukru, 60g masla, 2 vajcia, 1 kávová lyžička jedlej sódy, 1 lyžička korenín do medovníkov, ½ kávovej lyžičky mletej škorice

Postup:Múku, jedlú sódu, cukor, korenie a škoricu premiešame, pridáme zmäknuté maslo, med, vajcia a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ho vyvaľkáme, povykrajujeme rozličné tvary a takto prichystané medovníky poukladáme na dôkladne vymastený plech. Pečieme asi 10 minút pri teplote 150°C. Po vychladnutí ich môžeme ozdobiť rôznymi polevami alebo cukrárenskými ozdôbkami, poprípade ich môžeme pred pečením potrieť rozšľahaným vajcom.

Foto: pixabay.com

Exit mobile version