Bábovku zvykneme jesť na sladko, k dobrej káve alebo k teplému čaju. Prinášame Vám však recept na slanú bábovku, ktorú môžete zjesť pokojne na obed, alebo ju ponúknuť nečakanej návšteve a potešiť tak svojich hostí.
Budete potrebovať:
200 g hladkej múky
150 ml oleja
100 ml mlieka
½ balíčka kypriaceho prášku
150 g strúhaného syru Eidam
100 g zelených olív
100 g čiernych olív
5 kusov šunky
soľ
čierne korenie
strúhanku na vysypanie bábovkovej formy
olej
Postup prípravy:
Múku, kypriaci prášok, mlieko, olej, soľ, čierne korenie, syr a nakrájané olivy spolu zmiešame v miske a zmes prelejeme do vymastenej bábovkovej formy. Zmes je potrebné preliať rovnomerne, preto pri vylievaní bábovkovú formu jemne otáčajte. Medzitým si šunku zrolujte na rolku a tieto rolky dajte na vrch preliatej zmesi a jemne ich vtlačte dovnútra. Všetko pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 40 minút. Dobrú chuť!
Ilustrčné foto:pixabay.com