Olivovo-syrová bábovka

Bábovku zvykneme jesť na sladko, k dobrej káve alebo k teplému čaju. Prinášame Vám však recept na slanú bábovku, ktorú môžete zjesť pokojne na obed, alebo ju ponúknuť nečakanej návšteve a potešiť tak svojich hostí.

 Budete potrebovať:

 200 g hladkej múky

150 ml oleja

100 ml mlieka

½ balíčka kypriaceho prášku

150 g strúhaného syru Eidam

100 g zelených olív

100 g čiernych olív

5 kusov šunky

soľ

čierne korenie

strúhanku na vysypanie bábovkovej formy

olej

Postup prípravy:

Múku, kypriaci prášok, mlieko, olej, soľ, čierne korenie, syr a nakrájané olivy spolu zmiešame v miske a zmes prelejeme do vymastenej bábovkovej formy. Zmes je potrebné preliať rovnomerne, preto pri vylievaní bábovkovú formu jemne otáčajte. Medzitým si šunku zrolujte na rolku a tieto rolky dajte na vrch preliatej zmesi a jemne ich vtlačte dovnútra. Všetko pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 40 minút. Dobrú chuť!

 

 

Ilustrčné foto:pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *