Nazjedenie.sk

Prívarok z červenej šošovice (fotopostup)

Prívarok je jedlo, ktoré máte hotové veľmi rýchlo, môžete ho pripraviť z rôznych surovín a navyše ho zvládne uvariť aj kuchár začiatočník. Šošovicový prívarok ste už určite varili veľakrát, no skúšali ste to už aj s červenou šošovicou?

Potrebujeme:

400 g červenej šošovice
1 kyslá smotana
1 PL hladkej múky
cibuľa
soľ
1 ČL mletej červenej papriky
bobkový list
olej

Postup:

  1. Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s bobkovým listom.

2. Smotanu spolu s múkou rozhabarkujeme tak, aby neostali žiadne hrudky. Keď je šošovica mäkká, pridáme do nej rozrobenú smotanu, soľ, premiešame a varíme ešte pár minút.

Recept pokračuje pod reklamou

3. Malú cibuľku pokrájame nadrobno, popražíme na oleji a pridáme mletú červenú papriku na prifarbenie.

Servírujeme s volským okom, natvrdo uvareným vajíčkom alebo párkami.

Výhody červenej šošovice:

Foto: autor, shutterstock.com

Exit mobile version