Prívarok z červenej šošovice (fotopostup)

Prívarok je jedlo, ktoré máte hotové veľmi rýchlo, môžete ho pripraviť z rôznych surovín a navyše ho zvládne uvariť aj kuchár začiatočník. Šošovicový prívarok ste už určite varili veľakrát, no skúšali ste to už aj s červenou šošovicou?

Potrebujeme:

400 g červenej šošovice
1 kyslá smotana
1 PL hladkej múky
cibuľa
soľ
1 ČL mletej červenej papriky
bobkový list
olej

Postup:

  1. Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s bobkovým listom.

2. Smotanu spolu s múkou rozhabarkujeme tak, aby neostali žiadne hrudky. Keď je šošovica mäkká, pridáme do nej rozrobenú smotanu, soľ, premiešame a varíme ešte pár minút.

Recept pokračuje pod reklamou

3. Malú cibuľku pokrájame nadrobno, popražíme na oleji a pridáme mletú červenú papriku na prifarbenie.

Servírujeme s volským okom, natvrdo uvareným vajíčkom alebo párkami.

Výhody červenej šošovice:

  • nemusíte ju predom namočiť do vody
  • varí sa o polovicu kratšie ako klasická šošovica
  • vďaka tomu, že je olúpaná, nebude vás z nej vôbec nafukovať

Foto: autor, shutterstock.com

 

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.