V týchto letných horúcich dňoch sa priam pýta dať si na obed ľahký a zároveň osviežujúci šalát. Kúsok zeleniny, kúsok ovocia, kúsok syra a vznikne z toho labužnícky pôžitok, ktorý si viete vykúzliť aj doma za pár minút.
V šaláte s nádychom meditéranskej kuchyne hrá hlavnú úlohu fenikel. Táto zelenina sa považuje za menší prírodný zázrak. Z tejto zeleniny dokáže naše telo profitovať. Látky, ktoré obsahuje majú pozitívny vplyv na tráviacu sústavu, obličky, močové cesty. Posilňuje imunitu a pôsobí ako urýchľovač metabolizmu. Ak sa snažíte zhodiť pár kíl, fenikel by ste určite nemali zo svojho jedálnička vynechať. Poďme si teda pripraviť ľahký šalát s feniklom a granátovým jablkom.
Čo budeme na šalát s feniklom a granátovým jablkom potrebovať:
- 1 ks väčšieho feniklu
- 1 ks granátového jablka
- 1 ks pomaranča
- 1 ks červeného pomaranča (môžete ho nahradiť obyčajným pomarančom)
- 1 ks väčšej červenej cibule
- 10 ks nasekaných lístkov mäty
- zmes rôznych šalátových listov
- 1 menšie avokádo
- šťava z citróna
- 3 Pl olivového oleja
- 1 Čl balzamika
- korenie
Ako na to:
Začneme granátovým jablkom, s ktorým je asi najväčšia babračka. Prekrojíme ho na osem častí a vyberieme z neho jadierka. Pomaranč si nakrájame na mesiačiky a tie ešte prekrojíme na polovičky. Fenikel umyjeme a prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Červenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Šalát natrháme na menšie kúsky.
Zmäknuté avokádo zmiešame s citrónovou šťavou a vymiešame na kašu, ktorú nakoniec primiešame do šalátu. Pokvapkáme šťavou z citróna, balzamikom a olivovým olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Osviežujúci letný šalát s feniklom je hotový.
K šalátu si môžete pripraviť grilovanú rybku. Dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ?
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.