Nazjedenie.sk

Šalát s feniklom, pomarančom a granátovým jablkom

V týchto letných horúcich dňoch sa priam pýta dať si na obed ľahký a zároveň osviežujúci šalát. Kúsok zeleniny, kúsok ovocia, kúsok syra a vznikne z toho labužnícky pôžitok, ktorý si viete vykúzliť aj doma za pár minút. 

V šaláte s nádychom meditéranskej kuchyne hrá hlavnú úlohu fenikel. Táto zelenina sa považuje za menší prírodný zázrak. Z tejto zeleniny dokáže naše telo profitovať. Látky, ktoré obsahuje majú pozitívny vplyv na tráviacu sústavu, obličky, močové cesty. Posilňuje imunitu a pôsobí ako urýchľovač metabolizmu. Ak sa snažíte zhodiť pár kíl, fenikel by ste určite nemali zo svojho jedálnička vynechať. Poďme si teda pripraviť ľahký šalát s feniklom a granátovým jablkom. 

Čo budeme na šalát s feniklom a granátovým jablkom potrebovať: 

Šalát s feniklom

Ako na to:

Začneme granátovým jablkom, s ktorým je asi najväčšia babračka. Prekrojíme ho na osem častí a vyberieme z neho jadierka. Pomaranč si nakrájame na mesiačiky a tie ešte prekrojíme na polovičky. Fenikel umyjeme a prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Červenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Šalát natrháme na menšie kúsky.

Zmäknuté avokádo zmiešame s citrónovou šťavou a vymiešame na kašu, ktorú nakoniec primiešame do šalátu. Pokvapkáme šťavou z citróna, balzamikom a olivovým olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Osviežujúci letný šalát s feniklom je hotový.

K šalátu si môžete pripraviť grilovanú rybku. Dobrú chuť.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ?
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version