Nazjedenie.sk

Slaný koláč z cukety a lístkového cesta

Na slaný koláč z cukety a lístkového cesta budeme potrebovať:

Ako na to:

Umyjeme a osušíme si cuketu a petržlenovú vňať. Odrežeme kraje a nakrájamae alebo nastrúhame na tenké plátky. Cuketu umyjeme, osušíme, odrežeme kraje a pokrájame alebo postrúhame na plátky. Nakrájané plátky cukety si osolíme a dáme do sitka. Necháme odležať aspoň 15 minút, opatrne vyžmýkame a zbavíme sa prebytočnej vody. Cuketové plátky polejeme olivovým olejom a premiešame. Zmiešame si ricottu s nakrájanou petržlenovou vňaťou, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a mletým čiernym korením.

Predhrejeme si rúru na 200 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Na vystlaný plech si rozpestrieme lístkové cesto a asi 1,5 cm od okrajov si vyrežeme obdlžník, aby nám vznikol akýsi rám. Na obdĺžnik rozotrieme pripravenú ricottovú zmes a poukladáme plátky cukety. Vyznačené okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom. Koláč pečieme približne 20 až 25 minút.

slaný koláč z cukety
Slaný koláč z cukety

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version