Počas letných mesiacov je nesmierne dôležité ochladzovať svoj organizmus. Mnohí však nevedia, ako. Naše telo znáša vysoké teploty veľmi ťažko. Pomôžme mu pri ochladzovaní. Ak zvolíte správne potraviny, horúčavy budete zvládať omnoho lepšie.
Počas leta sa odporúča skonzumovať denne aspoň jedno sladké a šťavnaté ovocie. Broskyne, nektarinky, slivky a hrušky sú tým pravým pre váš organizmus. Nielen že hydratujú, ale zároveň čistia pleť. Pikantné jedlá vás taktiež schladia. Aj keď vám to pripadá nemožné, je to tak. Skúste do jedla pridať pálivú papriku, čerstvý zázvor, čierne korenie a čakajte, ako zareagujete. Telo bude bojovať proti páleniu, horúčave a začne sa ochladzovať.
Počas leta obmedzte červené mäso a skúste jesť viac rýb a ustríc. Aj cibuľa pôsobí proti horúčave, zároveň bojuje aj proti chorobám. Netreba zabúdať, že choroby sa prenášajú aj počas letných mesiacov. Veľmi účinný je aj zelený čaj. Ochladzuje a je dobrým zdrojom antioxidantov, ktoré môžu neutralizovať bunkové poškodenie spôsobené slnečným žiarením.
Leto je pre náš organizmus veľmi náročné. Nezabúdajme na to a skúsme predchádzať zbytočným kolapsom z tepla. Veľmi dôležitý je aj pitný režim. Treba ho dodržiavať aj počas športu, práce, či prechádzok. Zvyknite si na to, že bez fľaše s vodou by ste z domu vychádzať určite nemali.
Autor: Dads
Zdroj: articles.timesofindia.indiatimes.com
Ilustračné foto: pixabay.com