Syrové zemiaky si môžeme pripraviť spolu so zeleninovým šalátom ako jednoduchý obed či večeru, no sú aj výbornou prílohou k mäsu.
Potrebujeme:
cca 8 nových zemiakov,
200 g tvrdého syra,
50 g masla,
soľ,
mleté čierne korenie,
pažítka a kyslá smotana na ozdobenie.
Postup: Zemiaky nakrájame na kolieska a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme približne 20 minút, kým nezmäknú. Vodu vylejeme a zemiaky necháme mierne vychladnúť. Teplé zemiaky premiešame s maslom a postrúhaným syrom, až sa začne topiť. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Naservírované zemiaky môžeme ozdobiť nasekanou pažítkou a kyslou smotanou. Podávame s mäsom alebo so zeleninou.
Ilustračná foto: pixabay.com