Syrové zemiaky

Potrebujeme:

cca 8 nových zemiakov,
200 g tvrdého syra,
50
 g
masla,
soľ,
mleté čierne korenie,
pažítka a kyslá smotana na ozdobenie.

Postup:

Zemiaky nakrájame na kolieska a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme približne 20 minút, kým nezmäknú. Vodu vylejeme a zemiaky necháme mierne vychladnúť. Teplé zemiaky premiešame s maslom a postrúhaným syrom, až sa začne topiť. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Naservírované zemiaky môžeme ozdobiť nasekanou pažítkou a kyslou smotanou. Podávame s mäsom alebo so zeleninou.
Ilustračná foto. pixabay.com

 

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *