Syrové zemiaky

Syrové zemiaky si môžeme pripraviť spolu so zeleninovým šalátom ako jednoduchý obed či večeru, no sú aj výbornou prílohou k mäsu.

Potrebujeme:

cca 8 nových zemiakov,
200 g tvrdého syra,
50 g masla,
soľ,
mleté čierne korenie,
pažítka a kyslá smotana na ozdobenie.

Postup: Zemiaky nakrájame na kolieska a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme približne 20 minút, kým nezmäknú. Vodu vylejeme a zemiaky necháme mierne vychladnúť. Teplé zemiaky premiešame s maslom a postrúhaným syrom, až sa začne topiť. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Naservírované zemiaky môžeme ozdobiť nasekanou pažítkou a kyslou smotanou. Podávame s mäsom alebo so zeleninou.  

Ilustračná foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *