Nazjedenie.sk

Teplý zemiakový šalát so slaninou

Zemiakový šalát s majonézou je klasika, ktorá nesmie chýbať predovšetkým na Vianoce. My sme si pre vás prirpavili netradičný teplý zemiakový šalát, v ktorom sa spájajú rôzne chute. Predovšetkým pečených zemiakov, slaniny, výborného dressingu a petržlenoej vňate. K dusenému alebo pečenému mäsu je ideálny.

Na teplý zemiakový šalát budeme potrebovať:

Ako na to:

Vyberieme si menšie zemiaky, umyjeme ich a dáme variť v šupke asi na 15 minút nie úplne do mäkka. Scedíme, rozrežeme na polovicu a dáme na plech. Zemiaky zľahka osolíme, poprášime mletou červenou paprikou, pokvapkáme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 °C na 10 max. 15 minút. Zemiaky nám v rúre chytia zlatistý až hnedý nádych. Medzitým si na rozpálenej panvici opečieme do chrumkava na kocky pokrájanú slaninu.

Z panvice vyberieme hotovú slaninu a do rozpálenej masti, ktorá nám zostala panvici pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Tú opečieme do zlatoh-hneda. Keď je cibuľa hotová, panvicu odstavme zo sporáku. K cibuľke primiešame ocot, horčicu a premiešame. Upečené zemiaky dáme do misky, pridáme slaninu a polejeme cibuľovohorčicovou zálievkou. Okoreníme čiernym korením a na záver pridáme ešte nasekanú petržlenovú vňať. teplý zemiakový šalát je hotový a podávať ho môžeme napríklad s duseným mäskom. Dobrú chuť.

teplý zemiakový šalát

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám teplý zemiakový šalát so slaninou podľa nášho receptu chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version