Ak hľadáte zdravé a sýte zeleninové jedlo (ak bude bez šunky), vyskúšajte tento recept.
Potrebujeme:
1-2 baklažány,
1 cibuľu,
1 paradajku,
1 papriku,
3-4 šampiňóny,
10 dg šunky,
1 strúčik cesnaku,
olivový olej,
30 g strúhanky,
2 vajcia,
3 dl mlieka alebo smotany,
soľ,
mleté čierne korenie,
Postup:
Baklažány prekrojíme po dĺžke na dve časti a dáme zapiecť do rúry, až kým sa nezačne oddeľovať šupka. Potom ich ošúpeme, odstránime jadierka, lyžičkou vyberieme stred a pokrájame ho na malé kocky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané huby, šunku, paradajku, papriku, vnútrajšok baklažánov, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Neskôr baklažány naplníme plnkou, uložíme ich na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč, posypeme pažítkou, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme strúhankou a zalejeme vajíčkami rozšľahanými v mlieku alebo smotane. Zapekáme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi a cesnakovým dipom.
Foto: Veronika Samková