Mäso spolu so zemiakovou prílohou vie byť hotové za krátky čas a dokonca naraz na jednom plechu. Budúcu nedeľu vyskúšajte chutné karé so zemiakmi.
Potrebujeme:
800 g bravčového karé,
1 kg zemiakov,
500 ml smotany na varenie,
200 g tvrdého syra,
olej,
vegeta,
soľ.
Postup:
Najskôr si z mäsa pripravíme plátky, ktoré následne trochu vyklepeme a osolíme z oboch strán. Plech si vymastíme olejom a po celej ploche rozložíme pripravené mäso. Očistíme zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Dávame však pozor, aby neboli príliš tenké. V miske si kolieska zo zemiakov osolíme, pridáme na ne vegetu a trochu oleja. Všetko spolu v miske zmiešame a poukladáme na mäso. Následne to zalejeme smotanou na varenie a plech zakryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Po polhodine dáme alobal dole a navrch vysypeme nastrúhaný syr. Takto stačí piecť už iba 10 minút pri slabšej teplote. Vhodnou prílohou je kyslá uhorka alebo cvikla.
Ilustračné foto: thewickednoodle.com