Zapekané zemiaky s karé

Mäso spolu so zemiakovou prílohou vie byť hotové za krátky čas a dokonca naraz na jednom plechu. Budúcu nedeľu vyskúšajte chutné karé so zemiakmi.

Potrebujeme:

800 g bravčového karé,

1 kg zemiakov,

500 ml smotany na varenie,

200 g tvrdého syra,

olej,

vegeta,

soľ.

Postup:

Najskôr si z mäsa pripravíme plátky, ktoré následne trochu vyklepeme a osolíme z oboch strán. Plech si vymastíme olejom a po celej ploche rozložíme pripravené mäso. Očistíme zemiaky a nakrájame ich na kolieska. Dávame však pozor, aby neboli príliš tenké. V miske si kolieska zo zemiakov osolíme, pridáme na ne vegetu a trochu oleja. Všetko spolu v miske zmiešame a poukladáme na mäso. Následne to zalejeme smotanou na varenie a plech zakryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Po polhodine dáme alobal dole a navrch vysypeme nastrúhaný syr. Takto stačí piecť už iba 10 minút pri slabšej teplote. Vhodnou prílohou je kyslá uhorka alebo cvikla.

Ilustračné foto: thewickednoodle.com

 

 

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *