Polievky zvyknú byť súčasťou každého obeda, no teplá polievočka padne vhod aj počas chladného večera. Predstavujeme vám zemiakovo pórovú polievka, ktorá je veľmi zdravá, chutná, no najmä jednoduchá.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
jeden väčší pór
maslo
morská soľ
čierne korenie
1 bobkový list
zeleninový bujón
smotana na šľahanie 33%
Postup:
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a v hrnci opražíme na masle.
Po pár minútach pridáme na kolieska pokrájaný pór. Používame však len bielu časť póru, ktorú pred použitím ešte poriadne opláchneme. Kúsok z neho si odložíme bokom, aby sme mali čím ozdobiť hotovú polievku.
Ochutíme soľou, čiernym korením, bobkovým listom a pridať môžeme aj tymian.
Následne podlejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme a varíme pokiaľ zemiaky a pór nezmäknú.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme smotanu na šľahanie.
Táto polievka sa môže podávať aj zastudena, avšak na tieto chladné večere je určite vhodnejšia teplá verzia. Nezabudnite ozdobiť čerstvým pórom, ktorý ste si odložili.