Zemiakovo pórová polievka

Polievky zvyknú byť súčasťou každého obeda, no teplá polievočka padne vhod aj počas chladného večera. Predstavujeme vám zemiakovo pórovú polievka, ktorá je veľmi zdravá, chutná, no najmä jednoduchá. 

Potrebujeme:

500 g zemiakov

jeden väčší pór

maslo

morská soľ

čierne korenie

1 bobkový list

zeleninový bujón

smotana na šľahanie 33%

Postup:

Očistené zemiaky pokrájame na kocky a v hrnci opražíme na masle.

16442776_1380944131950225_1834963897_o

Po pár minútach pridáme na kolieska pokrájaný pór. Používame však len bielu časť póru, ktorú pred použitím ešte poriadne opláchneme. Kúsok z neho si odložíme bokom, aby sme mali čím ozdobiť hotovú polievku.

16443890_1380944058616899_1673370476_o

Ochutíme soľou, čiernym korením, bobkovým listom a pridať môžeme aj tymian.

16388694_1380944075283564_329944201_o

Následne podlejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme a varíme pokiaľ zemiaky a pór nezmäknú.

16442812_1380944085283563_877293218_o

Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme smotanu na šľahanie.

16389266_1380944045283567_677316636_o

Táto polievka sa môže podávať aj zastudena, avšak na tieto chladné večere je určite vhodnejšia teplá verzia. Nezabudnite ozdobiť čerstvým pórom, ktorý ste si odložili. 

 

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *