Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov,
3 vajcia,
2 cibule,
5 kyslých uhoriek + 3 PL nálevu,
300 ml sterilizovanej mrkvy s hráškom,
350 ml majonézy,
1 PL horčice,
soľ,
mleté čierne korenie.
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme do veľkej misy. Vajíčka uvaríme natvrdo , taktiež ich olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a uhorky nakrájame na drobno a pridáme k zemiakom. Sterilizovanú zeleninu scedíme a prisypeme do misy. Pridáme majonézu, nálev z kyslých uhoriek, horčicu, soľ a korenie. Šalát dôkladne premiešame, ochutnáme a v prípade potreby dochutíme. Prikryjeme a vložíme do chladničky.
Foto: pixabay.com