Zemiaky nakyslo sa na tanier nedostanú tak často. No doma si ich môžete urobiť kedy len chcete. Postup na túto dobrotu vám ponúkame v nasledujúcom recepte.
Potrebujeme:
0,5 kg zemiakov,
1 kyslú smotanu,
1 dl mlieka,
2 PL polohrubej múky,
1 bobkový list,
rascu,
soľ,
olej,
1 cibuľu,
červenú mletú papriku.
Postup:
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť. Do vody pridáme jeden bobkový list a rascu. Soľ do zemiakov prisypeme, až keď voda začne vrieť. V menšej miske rozhabarkujeme kyslú smotanu, múku a mlieko. Dôkladne premiešame, aby nám nevznikli hrudky a prilejeme do uvarených zemiakov. Ak chceme do zemiakov pridať trochu farby, tak si na oleji orestujeme cibuľku s mletou červenou paprikou. Cibuľu s paprikou dáme do zemiakov a všetko ešte raz dôkladne premiešame.
Ilustračná foto: pixabay.com