Potrebujeme:
8 väčších zemiakov
1 hermelín
100 g nivy
150 g údeného syra
3 PL tekvicového oleja
morská soľ
grilovacie korenie
Postup: Celé zemiaky poriadne umyjeme pod prúdom tečúcej vody a dáme variť do polomäkka. Po vychladnutí zrežeme vrch, vydlabeme lyžicou a pokvapkáme olejom. Posolíme, vkladáme na plátky pokrájaný hermelín, postrúhanú nivu a plátky údeného syra /trochu si odložíme na posypanie/. Zemiaky uzavrieme, pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Poukladáme na papier na pečenie a po okrajoch môžme zapekať aj vydlabané vnútra zemiakov. Pečieme pri 200°C cca 15 minút a tesne po dopečení posypeme odloženým syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.
Foto: sxc.hu