Nazjedenie.sk

Fotorecept: Bonbón zo pstruha s kari ryžou

Na 4 porcie potrebujeme:

4 ks filetov zo pstruha,
soľ,
čierne mleté korenie,
rozmarín,
1 ks stredne veľkej mrkvy,
2 ks menších cibúľ,
4 plátky citróna,
biele víno,

240 g ryže,
1 KL kari korenia,
2 KL soli,
1,5 L vody,

4 malé papriky (je jedno akej farby),
rozmarín,
tymián,
2 PL oleja,
soľ,
čierne mleté korenie,
biele víno,
1 KL medu,

Postup:
1. Pripravíme si potrebné suroviny: cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na strúhadle na jablká, filety zo pstruha pomocou pinzety vykostíme.

11-600x898
2. Odstrihneme si kus alobalu tak, aby okraje boli dostatočne veľké na zabalenie ryby. Položíme filé kožou nadol, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nasekaným čerstvým rozmarínom, posypeme nasekanou cibuľou, postrúhanou mrkvou a do stredu položíme plátok citrónu.


3. Okraje alobalu spojíme smerom k sebe a prehneme asi trikrát.


4. Konce zakrútime tak, aby to vyzeralo ako nejaký bonbón. V strede opatrne oddelíme alobal a vytvoríme dieru aby sme cez ňu mohli naliať víno. Nalejeme len trochu aby sa ryba mala v čom dusiť, asi 0,5 dl uzavrieme dieru a dáme piecť do rúry na 180°C asi 15 minút.


5. Do hrnca dáme zovrieť vodu, do ktorej nasypeme soľ a kari korenie. Premiešame a pridáme ryžu. Za občasného miešania varíme podľa návodu na obale. Uvarenú ryžu precedíme a prepláchneme vodou, aby sa nelepila.


6. Pripravíme si suroviny na opečenú papriku. Papriku nakrájame na tenké pásiky a rozmarín nakrájame nadrobno. Tymián by bol vhodnejší čerstvý no ja som mala len sušený.

7. V hrnci rozpálime olej a vložíme papriku spolu s rozmarínom a tymiánom. Premiešame a opečieme asi 5 minút.

8. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením, medom a podlejeme trochou vína, aby sa nám všetko dokopy premiešalo (asi 3PL). Povaríme ešte minútu a môžeme podávať.

9. Všetko naservírujeme na tanier ešte teplé. Ryžu natlačíme do malej misky a vyklopíme na tanier, aby získala pekný tvar. Priložíme lyžicu uvarenej papriky a položíme zabaleného pstruha.

Exit mobile version