Dusené teľacie na hrášku a mrkve s dusenou ryžou je výborný TIP na nedeľňajší obed. Vykúšajte ho pripraviť podľa nášho receptu 😉
Na dusené teľacie na hrášku a mrkve budeme potrebovať:
- 800 g teľacieho stehna
- 3 Pl olivového oleja
- 1 menší zeler
- 2 väčšie mrkvy
- 1 cibuľu
- 3 Pl hladkej múky
- 2 dcl bieleho suchého vína
- 3 Dcl hovädzieho vývaru (prípadne bujón)
- 500 g zeleného hrášku
- soľ
- mleté čierne korenie
Ako na to:
Očistíme si zeler, cibuľu a mrkvu a nakrájame ich na menšie kocky. Druhú očistenú mrkvu nakrájame na väčšie kolieska. Mäso taktiež nakrájame na väčšie kúsky a obalíme ho v hladkej múke.
Vo väčšej panvici si rozpálime olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu. Pridáme pomúčené mäso. Keď sa mäso zatiahne, prilejeme biele víno a necháme ho odpariť. Následne pridáme k mäsu mrkvu, ktorú sme nakrájali na väčšie kúsky a zalejeme vývarom alebo bujónom. Zmes osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a necháme variť približne 40 minút alebo kým mäso nezmäkne.
Na záver pridáme hrášok a varíme ešte 5 maximálne 10 minút. Môže sa nám zdať, že mäso má málo šťavy, nevadí. Do hrnca prilejeme trochu horúcej vody a necháme ju zovrieť. Dusené teľacie na hrášku a mrkve podávame s dusenou ryžou. Môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám dusené teľacie na hrášku a mrkve chutilo. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.