Dusené teľacie na hrášku a mrkve

Dusené teľacie na hrášku a mrkve s dusenou ryžou je výborný TIP na nedeľňajší obed. Vykúšajte ho pripraviť podľa nášho receptu 😉

Na dusené teľacie na hrášku a mrkve budeme potrebovať: 

  • 800 g teľacieho stehna
  • 3 Pl olivového oleja
  • 1 menší zeler
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 3 Pl hladkej múky
  • 2 dcl bieleho suchého vína
  • 3 Dcl hovädzieho vývaru (prípadne bujón)
  • 500 g zeleného hrášku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ako na to:

Očistíme si zeler, cibuľu a mrkvu a nakrájame ich na menšie kocky. Druhú očistenú mrkvu nakrájame na väčšie kolieska. Mäso taktiež nakrájame na väčšie kúsky a obalíme ho v hladkej múke. 

Vo väčšej panvici si rozpálime olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu. Pridáme pomúčené mäso. Keď sa mäso zatiahne, prilejeme biele víno a necháme ho odpariť. Následne pridáme k mäsu mrkvu, ktorú sme nakrájali na väčšie kúsky a zalejeme vývarom alebo bujónom. Zmes osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a necháme variť približne 40 minút alebo kým mäso nezmäkne. 

Na záver pridáme hrášok a varíme ešte 5 maximálne 10 minút. Môže sa nám zdať, že mäso má málo šťavy, nevadí. Do hrnca prilejeme trochu horúcej vody a necháme ju zovrieť. Dusené teľacie na hrášku a mrkve podávame s dusenou ryžou. Môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou. Dobrú chuť.

dusené teľacie

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám dusené teľacie na hrášku a mrkve chutilo. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *