Site icon Nazjedenie.sk

Fašírky bez strúhanky

Pripravte si tradičné fašírky z mletého mäsa bez použitia strúhanky.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (bravčové/hovädzie),
1 vajíčko,
1 cibuľu,
čerstvú petržlenovú vňať,
polohrubú múku,
olej,
soľ,
čierne mleté korenie.

Postup:

Na panvici zohrejeme olej, na ktorom podusíme cibuľku domäkka. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s vajíčkom, soľou, mletým čiernym korením a podusenou cibuľkou. Do zmesi môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Túto mäsovú hmotu zmiešame a začneme tvarovať fašírky. Tie si pred vyprážaním na oleji ešte obalíme v polohrubej múke. Takto pripravené pečieme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi nakyslo.

 

ilustračné foto: pixabay.com

Exit mobile version