Fašírky bez strúhanky

Pripravte si tradičné fašírky z mletého mäsa bez použitia strúhanky.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (bravčové/hovädzie),
1 vajíčko,
1 cibuľu,
čerstvú petržlenovú vňať,
polohrubú múku,
olej,
soľ,
čierne mleté korenie.

Postup:

Na panvici zohrejeme olej, na ktorom podusíme cibuľku domäkka. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s vajíčkom, soľou, mletým čiernym korením a podusenou cibuľkou. Do zmesi môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Túto mäsovú hmotu zmiešame a začneme tvarovať fašírky. Tie si pred vyprážaním na oleji ešte obalíme v polohrubej múke. Takto pripravené pečieme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi nakyslo.

 

ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *