Nazjedenie.sk

Hráškový krém

Zelený hrášok jednoznačne patrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu. Hrášok je skvelým doplnkom zdravej stravy, ponúka veľa vitamínov, minerálov a podporuje tiež zlepšenie zraku. Kto by to bol povedal, že hráškové pyré alebo hráškový krém si vás získa nielen svojou chuťou.

Zelený hrášok milujú ľudia takmer po celom svete, keďže sa v súčasnosti pestuje skoro v každom klimatickom pásme. Patrí dokonca medzi prvé plodiny, ktoré začali ľudia pestovať. Či už mrazený, alebo čerstvý, stále si z neho dokážete pripraviť skvelý pokrm, ktorý zasýti a nájde si miesto vo vašej kuchyni. Čo tak si z neho pripraviť výbornú chutnú polievku?

Na hráškový krém budeme potrebovať:

Hráškový krém si môžete pripraviť aj z čerstvého hrášku

Ako na hráškový krém:

Najprv si nakrájame nadrobno cibuľu. Pripravíme si hrniec, v ktorom budeme polievku pripravovať a na jeho dno nalejeme olej tak, aby sa cibuľa pekne opražila. Keď je cibuľka osmažená dobiela, pridáme mrazený hrášok a poriadne premiešame. Pridáme čierne korenie a soľ a opäť poriadne premiešame. Do odmerky si nalejeme 0,5 až 0,7 litra vody a rozmrvíme kocku zeleninového bujónu. Vodu nalejeme do hrnca s hráškom, ktorý sa nám s cibuľkou opražil a necháme variť. 

Podľa toho, akú hustú chcete polievku, toľko vody nechajte odpariť. Pripravíme si ponorný mixér, ktorým hrášok rozmixujeme. Vznikne vám hladká kaša, do ktorej prilejeme smotanu na varenie. Premiešame a necháme zovrieť. 

Hráškový krém môžete podávať s nastrúhaným syrom, ktorý dodá polievke ten správny šmrnc.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 🙂
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version