Potrebujeme:
200 g šošovice,
1 cibuľu,
5 sušených paradajok,
sterilizovanú kápiu (podľa chuti),
hrsť vlašských orechov,
125 g bryndze,
provensálske korenie,
soľ,
Dresing:
asi hrsť petržlenovej vňate,
šťavu z polovice citróna,
olivový olej.
Postup:
V hrnci varíme (cca 20 minút) šošovicu spolu s celou cibuľou, soľou a provensálskym korením. Scedíme, uvarenú cibuľu nakrájame na kocky a primiešame ju naspäť do šošovice. Kápiu a sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky a pridáme do šošovice. Vlašské orechy asi na minútku nasucho opražíme na panvici a pridáme k šalátu. Nakoniec si pripravíme dresing. Petržlenovú vňať nakrájame alebo natrháme na menšie časti, pridáme šťavu z polovice citróna a všetko zalejeme primeraným množstvom olivového oleja. Dresingom polejeme povrch šalátu alebo ho doňho primiešame. Nakoniec šalát posypeme bryndzou. Môžete si ho dať len tak alebo s chrumkavou bagetkou.
Ilustračná foto: pixabay.com