Potrebujeme:
250 g bravčového mäsa, 250 g ryže, 2 cibule, 2 vajcia, 2 dl smotany, 1 menšia hlávka kapusty, 1 kg kyslej kapusty, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Najprv si mäso pomelieme. potom umyjeme ryžu, sparíme a necháme ju odkvapkať. Následne k nej pridáme pripravené mäso, nasekanú cibuľu, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu dôkladne premiešame. kapustné listy sparíme horúcou vodou, naplníme plnkou a previažeme niťou. Do väčšej nádoby, ktorú sme si vymastili, dáme vrstvu kyslej kapusty, na ňu uložíme naplnené kapustné listy a navrch dáme ďalšiu vrstvu kapusty. Nakoniec všetko zalejeme smotanou a prikryté pomaly dusíme v rúre do mäkka. Podávať môžeme s varenými zemiakmi.
Ilustračné foto: sxc.hu