Site icon Nazjedenie.sk

Vyprážané dolky s mäsovým prekvapením

Potrebujeme:

400 g hrubej múky,
200 g údeného mäsa,
100 g zemiakov,
40 g droždia,
trochu oleja,
lyžica masla,
1 vajce,
1,5 dl mlieka,
soľ.

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a popučíme. Takto pripravené ich pridáme do múky, posolíme, pridáme roztopené maslo, vajce a kvások pripravený z droždia a mlieka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Z polovice povykrajujeme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené údene mäso. Prikryjeme druhým plátom cesta, okolo plniek cesto popritláčame a formičkou vykrojíme dolky, ktoré necháme na doske vykysnúť. Nakoniec ich vypražíme v horúcom oleji a podávame s chlebom alebo so zeleninovým prívarkom.

Foto: ilustračné, iStockphoto

Exit mobile version