Nazjedenie.sk

Sardinková nátierka, ktorá vás prekvapí svojou chuťou

Domáca sardinková nátierka, ktorá chutí

Sardinková nátierka je dobrota, ktorú určite pozná každý. Je výborná, lahodná a najmä veľmi zdravá. Táto pomazánka nám pripomína detstvo, školskú desiatu a nalepenú desiatovú servítku po obvode rožka… Vybavujú sa aj vám tieto spomienky? 🙂

Sardinky, tuniak, skrátka ryby, ktoré by ste určite nemali vynechávať zo svojho jedálnička, pretože sú prirodzeným zdrojom omega-3 mastných kyselín.  Tieto kyseliny sú prospešné pre mozgovú činnosť a pomáhajú napríklad aj brzdiť priebeh kardiovaskulárnych chorôb či reumatických ochorení. Práve ryby sú prírodným živočíšnym zdrojom omega-3 kyselín, preto by mali byť zdravým základom nášho jedálnička.

Sardinková nátierka dodá vášmu telu to, čo potrebujete vo veľmi chutnom prevedení. Za krátky čas s čo najmenej surovinami si dokážete pripraviť výbornú domácu pomazánku, ktorá je vhodná na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Skúsite?

Domáca nátierka, ktorá chutí

Čo budeme potrebovať: 

Ako na to: 

Cibuľku si nakrájajte na drobno, všetky suroviny vložte do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom do jemnej hmoty. Fantázii sa medze nekladú a aj do tohto receptu môžete pridať to, čo máte najradšej. Namiesto horčice môžete skúsiť aj tatársku omáčku alebo pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Voilá, sardinková nátierka je hotová!


BOSCH MSM 66150
ZISTI CENU

HYUNDAI HB 981
ZISTI CENU

Domáca nátierka je výborná s čerstvým pečivom alebo hriankami. Podávať ju môžete s nakrájanou jarnou cibuľkou a paradajkami. Možno už aj vy patríte medzi tých, ktorí zvládnu svojej rodinke upiecť skvelé domáce pečivo – skúste ho podávať so sardinkovou pomazánkou a uvidíte, ako zachutí každému v domácnosti.

Domáca sardinková nátierka, ktorá chutí

Ak máte záujem pripraviť si také domáce tapas, teda rôznorodé jednohubky, sardinková nátierka môže byť sprevádzaná napríklad avokádovo-vajíčkovou pomazánkou či cícerovou nátierkou.

Exit mobile version