Nazjedenie.sk

Lahodný segedínsky guľáš

Nie je to síce klasický guľáš z kotlíka, no svojou kyslastou chuťou a zároveň jemnou chuťou si drží nenahraditeľné miesto v jedálničkoch.

Potrebujeme:

500 g bravčového stehna bez kosti,

1 kg kyslej kapusty,

cibuľa,

bravčová masť alebo olej,

1 smotana na varenie,

soľ,

čierne korenie,

červená mletá paprika,

bobkový list.

Postup:

Najskôr si poriadne umyté mäso pokrájame na stredne veľké kocky.

14393969_1249000341811272_1747887193_o

Rozpustíme si bravčovú masť a pridáme nadrobno posekanú cibuľu. Ak náhodou nemáme po ruke masť, použijeme klasický olej.

Ak je cibuľka spenená, pridáme vopred pripravené mäso a chvíľu ho necháme dusiť.

Mäso dochutíme soľou, jedným bobkovým listom, čiernym mletým korením a približne jednou čajovou lyžičkou červenej mletej papriky.

Dochutené mäso premiešame a pridáme k nemu kyslú kapustu. Ak nechceme mať guľáš príliš kyslý, tak kapustu pred pridaním premyjeme studenou vodou.

Všetko spolu dobre premiešame, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Varíme až pokiaľ nebudú mäso a kapusta mäkké.

Keď mäso a kapusta dostatočne zmäknú, pridáme smotanu na varenie, aby sa guľáš trochu zahustil. Ak smotana nestačí, rozhabarkujeme trochu mlieka s lyžicou hladkej múky a prilejeme.

Segedínsky guľáš dochutíme a podávame s knedľou, poprípade pridáme navrch trochu kyslej smotany.

Foto: autor

Exit mobile version