Lahodný segedínsky guľáš

Nie je to síce klasický guľáš z kotlíka, no svojou kyslastou chuťou a zároveň jemnou chuťou si drží nenahraditeľné miesto v jedálničkoch.

Potrebujeme:

500 g bravčového stehna bez kosti,

1 kg kyslej kapusty,

cibuľa,

bravčová masť alebo olej,

1 smotana na varenie,

soľ,

čierne korenie,

červená mletá paprika,

bobkový list.

Postup:

Najskôr si poriadne umyté mäso pokrájame na stredne veľké kocky.

14393969_1249000341811272_1747887193_o

Rozpustíme si bravčovú masť a pridáme nadrobno posekanú cibuľu. Ak náhodou nemáme po ruke masť, použijeme klasický olej.

14394039_1249000218477951_387050755_o

Ak je cibuľka spenená, pridáme vopred pripravené mäso a chvíľu ho necháme dusiť.

14360356_1249000021811304_1761007913_o

Mäso dochutíme soľou, jedným bobkovým listom, čiernym mletým korením a približne jednou čajovou lyžičkou červenej mletej papriky.

14375174_1248999618478011_1619386028_o

Dochutené mäso premiešame a pridáme k nemu kyslú kapustu. Ak nechceme mať guľáš príliš kyslý, tak kapustu pred pridaním premyjeme studenou vodou.

14285772_1248999771811329_548325722_o

Všetko spolu dobre premiešame, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Varíme až pokiaľ nebudú mäso a kapusta mäkké.

14407797_1248999901811316_1712689642_o

Keď mäso a kapusta dostatočne zmäknú, pridáme smotanu na varenie, aby sa guľáš trochu zahustil. Ak smotana nestačí, rozhabarkujeme trochu mlieka s lyžicou hladkej múky a prilejeme.

14375152_1248999488478024_420793259_o

Segedínsky guľáš dochutíme a podávame s knedľou, poprípade pridáme navrch trochu kyslej smotany.

14393323_1248998925144747_2059687331_o

Foto: autor

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *