Site icon Nazjedenie.sk

Korenistá polievka z červenej šošovice a paradajok

Potrebujeme: 1 cibuľu, 2 stredne veľké mrkvy, 1 zelenú papriku, 1 stonku zeleru (namiesto papriky môžeme dať stonky dve), 1 hrnček červenej šošovice, 2 strúčiky cesnaku, 1 plechovku paradajok, ½ litra zeleninového vývaru, kúsok čerstvého zázvoru, polovica čili papričky, 1 polievkovú lyžica drvenej rasce, 1 polievkovú lyžica mletého koriandru, ½ polievkovej lyžice kurkumy

Postup: Na oleji krátko opražíme korenie: rascu, koriander a kurkumu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, zelenú papričku a zeler a pražíme, kým trošku nezmäknú. (Nezabudnite očistiť vlákna z povrchu stoniek zeleru.) Pridáme roztlačený cesnak, kúsok zázvoru, čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu a vo vode prepláchnutú šošovicu. Zalejeme bujónom a paradajkami v konzerve.
Varíme na miernom ohni približne 30 minút, kým mrkva nezmäkne. Ak je polievočka veľmi hustá, pridáme bujón alebo vodu.

Za recept ďakujeme slečne Lucii z Košíc.

Exit mobile version