5 skvelých tipov do kuchyne
V kuchyni to nám to niekedy ide ako po masle, inokedy potrebujeme trošku pomôcť, a na to slúžia rôzne novodobé tipy a triky. Vychytávky, o ktorých ste možno už počuli a možno nie, tak sa nechajte prekvapiť a vyskúšajte si zjednodušiť svoj pobyt v kuchyni.
Napriek všetkému ženy trávia v kuchyni oveľa viac času ako v akejkoľvek inej miestnosti v domácnosti. Bohužiaľ, stereotyp ešte niektoré pokrokové krajiny a mysle 21. storočia neopustil, a žena stále musí perfektne upratovať, prať, žehliť, starať sa o deti, no a samozrejme v neposlednom rade variť. Človek by niekedy čakal, že keď sme sa konečne dočkali veku, keď aj ženy chodia do práce, snáď niektorí muži pochopia, že žena je v robote rovnako dlho ako muž a tak nestíha obhospodárovať celú domácnosť.
Tak či tak, si môžete náš pobyt v kuchyni aspoň o niečo spríjemniť napríklad menšou televíziou alebo rádiom s obľúbenými skladbami, ktoré rady pri varení počúvame.
Prvý typ redakcie je o ozvláštnení ľadu, ktorý sa mnohokrát robí v pastových nádobách v mrazničke. Videli ste už niekedy kocky ľadu s malými kvietkami? Ukážeme vám ako na to. Tesne pred tým ako sa rozhodnete ľadové kocky s kvietkami pripraviť, natrhajte kvety. Ideálne sú fialky, kvety kapucínky alebo drobnejšie púpavy. Niektoré alkoholické nápoje si žiadajú špecifickejšie kvety, ako napríklad kvety pažítky alebo reďkovky nádherne vyniknú v Bloody Mary. Ak máte kvety pripravené, najskôr nalejte do plastovej formy na ľad vodu približne do polovičky a dajte zamraziť. Až neskôr po dokonalom stuhnutí pridajte kvietky a dolejte vodu doplna. Ľadové kocky budú týmto spôsobom ešte priezračnejšie aj použijete prevarenú vodu. Namiesto kvetov môžete použiť aj bylinky alebo malé ovocie ako čučoriedky, maliny, jablko a pomaranč nakrájané na kúsky. Také oživenie koktailu sa určite zapáči všetkým vaším hosťom.
Druhý typ spočíva v skladovaní čerstvých vajíčok. Povráva sa, že čerstvé vajcia by nemali byť na vzduchu, a tak si teda zaobstarajte drevenú nádobu kvádrového tvaru plného soli, ktorá by mala byť suchá. Vajcia v boxe skladujte na suchom chladnom mieste. Tento typ už poznali pred 100 rokmi, no jeho využiteľnosť v dnešnej dobe, nie je až taká rekordná.
Pomocou tretieho typu už nebudete mať problém s vyčistením fľaše s úzkym hrdlom. Približne do pätiny fľaše nasypte piesok a následne k nemu prilejte vodu. Týmto zmiešaným obsahom by ste mali zaplniť cca tretinu fľaše. Potom ju zatvorte, dôkladne potraste, pootáčajte a vyumývajte.
Štvrtý typ vám vykúzli organizér na pokrievky hrncov. V mojej kuchyni sa pokrievky neustále iba povaľujú. Ak máte dostatok mieste, vyhraďte si na nich celú jednu zásuvku ak nie, budete potrebovať ceruzu a samolepiace vešiačiky. Najskôr priložte pokrievky ku dvierkam od skrine, v ktorej držíte hrnce a ubezpečte sa, že pre nich máte dostatok miesta. Ak máte na dvierkach priloženú pokrievku vyznačte si ceruzou miesto, kde hodiny ukazujú na štvorku a osmičku. Na vyznačenom mieste pokrievky prilepte. A hotovo! Môžete pokrievky uložiť na miesto.
Piaty typ ocenia predovšetkým dámy, ktoré kupujú drahé dosky na krájanie. Ak máte doma hrubú a veľmi opotrebovanú, riešenie je jednoduché. Stačí ju zbrúsiť a možno aj naolejovať. Vaša doska bude ako nová.
Užitočné rady, tipy a triky do kuchyne vždy pomôžu a my dúfame, že aj tieto vám budú užitočné.
Ilustračné foto: visualhunt.com