BravčovéMäsoRecepty

Bravčový perkelt

Potrebujeme:

400 g bravčového mäsa (pliecko),
olej alebo masť,
3 cibule,
3 paradajky,
1 lyžička mletej papriky,
soľ.

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na kocky a pražíme s cibuľkou asi 10 minút. Potom pridáme aj nakrájané paradajky, soľ, mletú papriku a podlejeme teplou vodou. Kto chce, môže pridať aj trošku pálivej papriky alebo čili. Zakryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne. Perkelt podávame s cestovinami, knedlíčkami, zemiakmi alebo chlebom.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *