Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládové kocky

Výborný koláč s jemným cestom, smotanovou čokoládovou penou a čokoládovou polevou. Počas horúcich letných dní poteší maškrtné jazýčky poriadne vychladený.

Potrebujeme:

Na cesto:
350 g polohrubej múky
3 vajcia
200g práškového cukru
3 lyžice kakaa
70 ml oleja
30 ml mlieka
1 balíček prášku do pečiva

Na krémovú plnku:
700 ml šľahačkovej smotany
40 g kryštálového cukru
150 g horkej čokolády
1 balíček vanilkového cukru
1 PL rumu

Na polevu:
100 g horkej čokolády alebo čokolády na varenie
50 g masla

Postup:

Najskôr si predstavíme cesto. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Primiešame kakao, olej, mlieko a postupne vmiešame múku zmiešsnú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na °C približne 20 minút.

Čokoládu rozpustíme a necháme ju trošku vychladnúť. Smotanu zmiešame s rumom a kryštálovým a vanilkovým cukrom a vyšľaháme tuhú šľahačku. K šľahačke jemne primiešame rozpustenú čokoládu.

Vychladnuté cesto rozrežeme na dve polovice. Na jednu rovnomerne rozotrieme čokoládový krém a položíme naň druhú polovicu cesta. Na vrch koláča rozotrieme čokoládovú polevu, ktorú pripravíme rozpustením čokolády a masla.

Koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *