Majstrom Slovenska vo filetovaní lososa je Maročan
Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si opäť zmerali sily vo filetovaní vyše päťkilovej nórskej ryby.
Odborná porota v zložení šéfkuchár METRO Vojto Artz, šéfkuchár Medusa Group Martin Korbelič a odborník na čerstvé ryby Robert Griga zo spoločnosti Marine Harvest hodnotila výkony 17 účastníkov majstrovstiev na základe kvality filety bez kosti a kože (trim E), výťažnosti, čistoty pracoviska a, samozrejme, času.
Finančný výťažok z akcie poputuje na dobročinné účely, nafiletovaných nórskych lososov najvyššej kvality od veľkoobchodu METRO si zas vychutnali návštevníci Grilliady. Po skončení zápolenia sa totiž spracované kúsky presunuli na rozpálené rošty a zo súťaže sa razom stala veľká lososia grilovačka.
Čo je Trim E?
Dokonale nafiletovaný losos musí byť rozrezaný na 2 rovnaké filety, pričom oddeliť je potrebné hlavu, brušné a chrbtové kosti, chvost a kožu. Fileta musí byť dokonale zbavená aj ostatných kostí a očistená aj od brušného a chrbtového tuku.
tlačová správa
Ilustračné foto: pixabay.com