PR články a tlačové správy

Majstrom Slovenska vo filetovaní lososa je Maročan

Profesionálni šéfkuchári z celého Slovenska si opäť zmerali sily vo filetovaní vyše päťkilovej nórskej ryby.

Titul Majster SR vo filetovaní lososa a výlet pre dve osoby do Nórska vrátane návštevy pravej lososej farmy si na 4. ročníku netradičných majstrovstiev vybojoval rodený Maročan Khalil Chrif Tribak, šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Benihana. Na tradičnom podujatí v rámci banskobystrického festivalu Grilliada získal 72 bodov z celkového možného počtu 100, čím prekonal druhého Tomáša Valkoviča z Pigis v Banskej Bystrici a tretieho Fiorenza Ricciho z bratislavskej LaLanterny.

Odborná porota v zložení šéfkuchár METRO Vojto Artz, šéfkuchár Medusa Group Martin Korbelič a odborník na čerstvé ryby Robert Griga zo spoločnosti Marine Harvest hodnotila výkony 17 účastníkov majstrovstiev na základe kvality filety bez kosti a kože (trim E), výťažnosti, čistoty pracoviska a, samozrejme, času.
 
Finančný výťažok z akcie poputuje na dobročinné účely, nafiletovaných nórskych lososov najvyššej kvality od veľkoobchodu METRO si zas vychutnali návštevníci Grilliady. Po skončení zápolenia sa totiž spracované kúsky presunuli na rozpálené rošty a zo súťaže sa razom stala veľká lososia grilovačka.

Čo je Trim E?
Dokonale nafiletovaný losos musí byť rozrezaný na 2 rovnaké filety, pričom oddeliť je potrebné hlavu, brušné a chrbtové kosti, chvost a kožu. Fileta musí byť dokonale zbavená aj ostatných kostí a očistená aj od brušného a chrbtového tuku.

tlačová správa

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *