Dezerty a múčne jedláRecepty

Talianske tiramisu

Potrebujeme: 500g Mascarpone, 250g piškót, 200g cukru, 4 žĺtky, 40ml Amarreto (likér), 20ml čerešňovice, 2 šálky silnej kávy, kakao

Ako na to:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme dopenista. Primiešame 20ml Amarreta a jemne vymiešame s Mascarpone.
Prvú polovicu piškót namáčame do kávy. Musíme však dávať pozor, aby zostali nasiaknuté kávou, ale nerozmočili sa. Ukladáme ich na dno keramickej alebo sklenenej misy, či vyššieho pekáča. Prvú vrstvu pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme na ňu polovicu krému. Pokračujeme opäť vrstvou piškót namočených v káve, ktoré tentokrát pokvapkáme zvyšným Amarretom. Navrstvíme druhú polovicu krému, ktorú posypeme kakaovým práškom. Tiramisu dáme minimálne na 5 hodín do chladničky.

Ilustračná foto: pixabay.com

6 thoughts on “Talianske tiramisu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *