Talianske tiramisu
Potrebujeme: 500g Mascarpone, 250g piškót, 200g cukru, 4 žĺtky, 40ml Amarreto (likér), 20ml čerešňovice, 2 šálky silnej kávy, kakao
Ako na to:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme dopenista. Primiešame 20ml Amarreta a jemne vymiešame s Mascarpone.
Prvú polovicu piškót namáčame do kávy. Musíme však dávať pozor, aby zostali nasiaknuté kávou, ale nerozmočili sa. Ukladáme ich na dno keramickej alebo sklenenej misy, či vyššieho pekáča. Prvú vrstvu pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme na ňu polovicu krému. Pokračujeme opäť vrstvou piškót namočených v káve, ktoré tentokrát pokvapkáme zvyšným Amarretom. Navrstvíme druhú polovicu krému, ktorú posypeme kakaovým práškom. Tiramisu dáme minimálne na 5 hodín do chladničky.
Ilustračná foto: pixabay.com
mnam moze to byt dobre
Ja robim podla receptu – vid web stranka. Mnam.
http://www.akosatorobi.sk/video/1288/tiramisu-torta
chladené tiramisu je jeden z najlepších receptov. ja takisto ponúkam inú verziu a zároveň pár tipov na celé talianske menu – http://www.oslavuj.sk/talianske-recepty/408
Pingback: Tiramisu – božská lahôdka | Nazjedenie.sk
Pingback: Tiramisu – božská lahôdka | Nazjedenie.sk
Pingback: Tiramisu – božská lahôdka - Nazjedenie.sk