NezaradenéPR články a tlačové správy

Slovenská rôznorodosť nám chutí!

Slovenská gastronómia je originálnym spojením tradičného s moderným. Reflektuje historické odkazy predkov, zvyklosti rozličných etník, v početných receptúrach odzrkadľuje pestrú zmes praktických i voňavých ingrediencií. Reprezentuje kulinársku rozmanitosť priamo v srdci Európy a pre spomínané nadčasové hodnoty sa stala ojedinelým magnetom pre mnohých bonvivánov.

00050808_PVône regiónov

Historické a pôdno-klimatické aspekty sa do značnej miery podpísali pod gastronomickú rôznorodosť v regiónoch Slovenska. V severných oblastiach, kde zväčša panuje drsná klíma, je každý kúsok úrodnej pôdy vysoko cenený. Zo zemiakov, strukovín a kapusty sa dodnes varia výdatné jedlá – od kašovitej obilninovej polievky, cez cestovinové placky, až po halušky. Geografickým posunom smerom k južnejším oblastiam Slovenska diktuje pestrosť jedálnička napríklad unikátna fauna i flóra pri ramenách veľriek. Z bohatej ponuky rýb v dunajských vodách sa kuchtia vychýrené polievky, z mäsovej palety zasa lokálne špeciality ako paprikáš či perkelt. Oblasť na úpätí Malých Karpát vnímajú pôžitkári ako kolísku husacích hodov.

 

Od gruntu po maškrty

00037681_PVýdatné, sýte, zdravé – také sú typické slovenské polievky, ktoré si na základe spomínaných vlastností vyslúžili prívlastok „grunt jedálnička“. Medzi favoritov rozhodne patria strukovinové (šošovicová, fazuľová) i hubové (so zeleninou, nakyslo) polievky, vývary (hovädzí, kurací), demikát a kapustnica. Výsadné miesto v rámci slovenských hlavných jedál zastávajú halušky. Národná špecialita pozostáva zo zemiakového cesta, ktoré je pomiešané s bryndzou a dochutené oškvarenou slaninkou. V hlavnom ponukovom menu sú pravdaže zastúpené mnohé mäsité (živánska, guláš, atď.) i bezmäsité (zemiakové placky, atď.) pokrmy. S patričnou pýchou sa prezentujú aj naše maškrty – od báboviek, žemľoviek, cez buchty a šúľance, až po trdelníky či štrúdle. Zhrnuté a podčiarknuté: Slovenské kulinárstvo je plné svojskej chuti a temperamentu. V našich receptúrach drieme veľký potenciál, ktorý stačí iba správne uchopiť a oprášiť puncom sviežej kreativity.

00042678_PSpoločnosť Kaufland ponúka svojim zákazníkom kvalitný a cenovo výhodný sortiment. Jeho súčasťou je aj široká škála slovenských výrobkov. V každom z nich sa odráža osobitosť domácich regiónov, ktorá je úzko spojená s lokálnymi tradíciami a poctivým remeslom. A práve túto typickú výnimočnosť nechávame naplno vyniknúť. V aktuálnej akcii na slovenské výrobky nájdete napríklad májovú bryndzu, žinčicu, klobásu s jelením mäsom, kuraciu šunku či rôzne druhy nátierok. Pridajte sa k nám, zažite explóziu typických domácich tvarov, farieb, chutí a vyberte si zo širokého sortimentu slovenských výrobkov svojho kulinárskeho favorita.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *