Špaldová múka vhodná na chlieb i koláče
Špaldová múka, ktorá sa melie z nešľachtenej pšenice, sa čoraz častejšie udomácňuje aj v slovenských kuchyniach. Odporúčajú ju odborníci na zdravú výživu, pretože obsahuje množstvo látok prospešných pre náš organizmus. Je to predovšetkým vysoký obsah vlákniny, nenasýtené mastné kyseliny, horčík, zinok, fosfor, vápnik, niacín, beta-karotén a vitamíny B1,B2. Navyše je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy obilnín, stimuluje imunitný systém a podporuje črevnú peristaltiku.
Ak ste pri varení a pečení ešte nevyskúšali zameniť bielu pšeničnú múku za špaldovú, máte možnosť. Nájdete ju ako novinku v ponuke predajní Lidl, v troch druhoch – celozrnnú Belbake Wholemeal Spelt Flour, polohrubú Belbake Spelt Flour coarse a hladkú Belbake Spelt Flour.
Neviete presne, ktorý druh môžete použiť na prípravu konkrétneho jedla či koláčov a zákuskov? Odporúčanie nájdete na obale a určite vám poradia aj priateľky či kolegyne, ktoré s ňou majú dobré skúsenosti a pridajú osvedčené recepty.
Cena: 1,29 € / 1 kg Lidl