Dezerty a múčne jedláRecepty

3 rýchle domáce recepty na nanuky. Príprava trvá len pár minút!

Teplomery stále ukazujú veľké teploty a azda niet lepšieho pocitu v horúčavách, ako sa osviežiť niečím studeným a chutným. Nemusíte však hneď utekať do obchodu či zmrzlinárne, takúto pochúťku si viete pripraviť aj v pohodlí domova.

Prinášame vám 3 rýchle recepty na domáce nanuky, ktoré si zvládnete jednoducho pripraviť aj z bežných ingrediencií.

1. Svieže potešenie

Potrebujeme:

cukor

šťava z 1 citrónu / limetky

voda

Postup:

V pohári si vymiešate cukor s citrónovou / limetkovou šťavou podľa chuti. Či pridáte viac cukru alebo šťavy, necháme už na vás. Následne prilejte kúsok vody, ale dajte si pozor, aby zmes nestratila na chuti. Nakoniec zmes vylejte do formy na nanuky a nechajte niekoľko hodín zamraziť.

2. Jogurtový nanuk

Potrebujeme:

500 g bieleho jogurtu

1 hrnček lesného ovocia

3 PL krupicového cukru

1 ČL citrónovej šťavy

Postup:

Jogurt si zmiešajte s polovicou cukru a citrónovou šťavou, nechajte chvíľu odležať, aby sa cukor rozpustil. Zvyšnú polovicu cukru rozmixujejte s ovocím. Rozmixovanú zmes môžete ešte precediť, aby sa nanuk zbavil drobných semiačok. Všetko spolu zmiešajte a zmesou vyplňte formy na nanuk, ktoré treba zamraziť.

TIP

Zjednodušenou alternatívou tohto receptu je zapichnutie paličiek na nanuky do menších jogurtov, ktoré jednoducho zamrazíte.

3. Kávové nanuky

Potrebujeme:

500 ml silnej uvarenej kávy

250 ml šľahačkovej smotany

cukor

Postup:

Odlejejte si asi štvrtinu smotany, oslaďte trochou cukru a miešajte do rozpustenia. Do každej nanukovej formy nalejejte smotanu do výšky 1 – 2cm a na hodinu zmrazte. Následne kávu zmiešajte so zvyškom smotany, oslaďte podľa chuti a dolejte do formičiek s už zamrazenou smotanou.

Veľkou výhodou domácich nanukov je, že sú jednoduché a k ich príprave môžete pokojne prizvať aj svoje ratolesti. Vytvorte tak spolu v kuchyni dobroty, ktoré ocení každý člen domácnosti aj hostia.

Prajeme pekné osvieženie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *