ČlánkyDezerty a múčne jedláMagazínRecepty

Domáce karamelky s pekanovými orechami

Ak ste milovník sladkého, dnes vám určite zahráme do nôty. Obľúbené domáce karamelky s pekanovými orieškami sa stanú vašou obľúbenou sladkosťou. 

Karamelky už dávno nie sú to, čo kedysi. A aj preto si ich veľmi radi a jednoducho pripravujeme doma. Dokonca aj s rôznymi kombináciami orechov, či kešu ba dokonca do niektorých môžete pridať aj nakrájané želé medvedíky. Ako stále hovorím, kreativite sa medze nekladú, a aj pri týchto karamelkách si môžete uletieť a možno podľa vlastných chuťových preferencií, alebo podľa toho, čo milujú na cukríkoch vaše deti si môžete tieto cukríky dokonale zladiť.

Na domáce karamelky budeme potrebovať:

  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 400 g trstinového cukru
  • ½ balíčka vanilkového cukru
  • 1 Pl med
  • 125 g masla
  • pekanové oriešky 

Ako na to:

Tento recept je celkom jednoduchý. Jeho príprava vám zaberie určite kratší čas, ako úprava. Domáce karamelky začneme pripravovať tak, že si všetky ingrediencie okrem orieškov položíme do hrnca, a necháme všetko rozpustiť nad miernym ohňom. Zmes privedieme do varu a necháme ju ešte približne 15 minút, za občasného miešania ešte poriadne prevariť.

Po 15 minútach naberieme trošku karamelovej zmesi na čajovú lyžičku a kvapneme ju do pohára so studenou vodou. Ak sa nám v pohári vytvorí gulička, zmes na karamelky je hotová a môžeme ju odstaviť z ohňa. Naša práca však týmto ešte nekončí. Odstavený hrniec s karamelovou zmesou miešame, až kým sama nezhustne a nezačne sa pekne naťahovať. 

domáce karamelky

Hustú karamelovú zmes nalejeme do formy na pečenie, ktorú si predtým, než začneme vylievať karamel vystelieme papierom na pečenie. Pekanové oriešky môžeme piecť na suchej panvici aby získali správnu chrumkavosť. Následne ich poukladáme ešte na teplú karamelovú zmes a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes nakrájame na požadovaný alebo obľúbený tvar a voilá, domáce karamelky sú hotové. Ak ste cukríkový labužník, môžete karamelky ešte posypať vločkovou soľou. Slaný karamel s orieškami je labúžo. Dobrú chuť.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *