Dezerty a múčne jedláPochutinyReceptyTop

Halloweenske cakepops

Halloween je ideálnou príležitosťou pustiť sa do niečoho hravého, farebného a trochu strašidelného. Cakepops – malé guľôčky z koláča na paličke – sú presne tým dezertom, ktorý sa dá ozdobiť na tisíc spôsobov. Tekvice, pavúky, netopiere či malí duchovia vyzerajú úžasne a chutia ešte lepšie. Sú perfektné na detské párty, oslavy aj len tak, pre radosť z pečenia a tvorenia. Halloweenske cakepops sú skrátka malé strašidelné kúsky, ktoré očaria aj najväčších maškrtníkov.

Prihláste sa do newslettra

Tipy na recepty, pozvánky na akcie a súťaže.

Recept na halloweenske cakepops

Suroviny:

  • paličky na lízanky / cakepops
  • 1 upečený korpus (napr. čokoládový alebo vanilkový, asi 400 g)
  • 100 g mascarpone alebo smotanového syra
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 200 g čokolády na obalenie (tmavá, mliečna alebo biela)
  • cukrové ozdoby, farebná poleva, lentilky, mini marshmallows, potravinárske farby
Halloweenske cakepops
Halloweenske cakepops

Najprv si upečieme korpus – pokojne môžeme použiť aj zvyšky koláča alebo muffín. Keď vychladne, rozmrvíme ho rukami alebo vidličkou na drobné kúsky. Pridáme mascarpone a cukor a premiešame, aby vznikla kompaktná hmota, ktorá sa dá tvarovať. Ak je príliš suchá, pridáme trochu mascarpone, ak sa lepí, prisypeme trochu drveného koláča.

    Z cesta vytvarujeme malé guľky vo veľkosti vlašského orecha. Položíme ich na tácku a necháme asi 20 minút stuhnúť v chladničke. Medzitým si roztopíme trochu čokolády – len toľko, aby sme mohli namáčať konce paličiek. Každú paličku namočíme do čokolády a zapichneme do guľky. Takto pripravené cakepopsy vložíme aspoň na 30 minút do chladničky, aby stuhli a držali tvar.

    Potom si roztopíme zvyšnú čokoládu na obalenie a jednotlivé cakepopsy v nej celé ponoríme. Jemne nimi potočíme, aby čokoláda stiekla rovnomerne, a necháme zaschnúť zapichnuté do polystyrénu alebo do hrnčeka s ryžou.

    Cakepops tekvice a pavúky na Halloween
    Cakepops tekvice a pavúky na Halloween

    Dekorovanie

    Keď čokoláda zatuhne, prichádza tá najzábavnejšia časť – zdobenie. Môžeme vytvoriť malé tekvice pomocou oranžovej polevy a kúsku zelenej cukrovej hmoty ako stopky. Z čokoládových kúskov a cukrových očí vyčarujeme pavúky, netopiere či strašidelné monštrá.
    S bielou polevou vyrobíme duchov a s trochou trpezlivosti aj malé múmie. Môžeme použiť aj vyvaľkanú obťahovú hmotu. Inšpirujte sa obrázkom.

    Ako ozdobiť halloweenske cakepops.
    Ako ozdobiť halloweenske cakepops.

    Zdobenie je čistá radosť a trochu aj detská hra. Deti sa do zdobenia rady zapoja a výsledok bude farebný, veselý a dokonale halloweensky.

    Tip na záver

    Ak chceme, aby sa čokoláda leskla a dobre stuhla, pridajme do nej pri rozpúšťaní trošku kokosového oleja. Cakepopsy skladujme v chladničke, ale pred podávaním ich nechajme pár minút postáť pri izbovej teplote – tak vynikne ich jemná, vláčna textúra.

    Foto halloweenske cakepops: Shuttertock.com

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *