Cappuccino veterníky: Chuťový zážitok
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
Vystačí na: asi 22 porcií
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Prísady:
Na cesto:
1 balenie Venčekov Dr.Oetker
1 zarovnaná PL kakaa
250 ml vody
125 g margarínu
3 vajcia
Na náplň:
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
650 ml mlieka
1 zarovnaná PL instantnej kávy
150 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mlieka
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Príprava:
- Do zmesi na prípravu cesta primiešame kakao a pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame veterníky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Veterníky necháme vychladnúť.
- Zo zmesi na prípravu krému uvaríme krém podľa návodu na obale. Počas varenia krému pridáme kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Veterníky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém.
- Šľahačku ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale, naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém.
- Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu. Vrchnú časť veterníkov zľahka namočíme do rozpustenej polevy a položíme na šľahačku. Odložíme do chladničky.