PolievkyRecepty

Farmárska polievka

Potrebujeme:
150 g krúp, 100 koreňovej zeleniny, 40 g sušených húb, 3 zemiaky, 2 lyžice masti, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 l vody, 1 cibuľa, 1/2 lyžičky drvenej rasce, soľ, polievkové korenie, petržlenová vňať, ligurček (bylinka)

Postup:
Krúpi najprv prepláchneme vriacou vodou, necháme odkvapkať a opražíme na rozpálenej masti. Zalejeme ich vodou a necháme variť do polomäkka. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, nakrájanú koreňovú zeleninu, namočené huby, na koliska nakrájanú cibuľu, nasekaný ligurček, rascu a soľ podľa chuti. Všetko spolu varíme do mäkka. Hotovú polievku dochutíme rozpučeným cesnakom, polievkovým korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávať môžeme s chlebom.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *